Möte 2/2

Igår fredag fick vår nyaste medlem Börje Wennersten berätta om sitt innehållsrika båtliv. Börje växte upp i Trollhättan som ju har sina begränsningar vad gäller båtliv. Men i tidig ungdom köpte han sig en J10:a, med hemmahamn Hälleviksstrand. Mycket arbete som syns på fotot. Med den gjorde han många turer i Bohuslän, mycket segling men också fester och dans. Nu räknar jag upp alla båtar han ägt:

J10, Trissjolle, Sincro, Folkbåt trä, Folkbåt plast, Avance 24, Afrodite 25 och nuvarande Maxi 68.

Men det har också varit mycket seglande och kappseglande i andras båtar, bl a med Drakar. Vi fick se fina foton på detta och det nämndes seglare som våra medlemmar kände. Sedan Börje sålt Afroditen tänkte han vara utan båt. Men så kom den fina sommaren 2008(?), då blev suget stort, dags att köpa 68:an! Han kompletterade senare båten med en begagnad (men oanvänd) spinnaker som han gärna brukar. Är också hundägare, det kan ibland bli problem vid tilläggning!

Fotot på Folkbåten är taget från en artikel i tidningen Populär Historia 7/2023. Det var en del problem att föra över foton från Börje till mig. Väldigt trevlig artikel och tidning.

Efter fikat började så smått planering inför våreskadern, Bengt R håller i denna. En tur i Vänern brukar komma upp i dessa sammanhang men kommer sedan alltid bort. Denna gång kanske det blir allvar? Men sista ordet är inte sagt, vi har väl knappt sagt det första?

Publicerat i 2024: