Möte 25 november

Det blev ett mindre gäng idag, halva styrkan hade förhinder av olika slag. Vi valde därför dagordningen “Möte utan särskild dagordning” som Sven Ternmalm brukade säga.

Ulf hade med sig ett tiotal böcker om segling och sjöfart som vi fick ta med hem, jag la beslag på två. Sedan var ordet fritt. Det pratades bl a om medlemsvärvning, hur man klarar en värlsomsegligling psykiskt, uppfinningen kronometer, vrak och vrakmuseum mm. Därefterkom vi in på sjukdomar. Efter ett tag fick dock en av oss att säga stopp för ämnet! Lennart W förklarade hur man fördärvar en vits. Skilj på Aktuellt och Rapport, annars kan det gå galet.

Kjell B har inte synts till på ett tag. Han avyttrar ju nu sina överblivna båtprylar på nätet. Vi ringde upp honom: Han sålde ju sin 68:a för ett år sedan, den har nu sålts vidare till en tredje ägare. Fiske blev nästa ämne, både eget och industrifisket. Överfisket beklagligt! Stäng av ekolodet när du inte behöver det. Din båt kan annars bli angripen av späckhuggare! Hur håller vi oss i form så att vi orkar segla? Vi berättade om våra jympa- övningar.

Sven H

Fotot? Det är från en utflykt till Asperö i vintras, några seniorseglare begrundar en båt.

Publicerat i 2022: