1 december komplettering

Hej! Här kommer bilderna som jag inte kunde visa i rätt format på senaste träffen. Färgfotona visar bl a de båttyper jag seglat. De båtar jag själv ägt är segeleka 1964, F18 1968, Becker 27 1978 och nuvarande LM 22 inköpt 1998. I vissa fall är bilderna tagna från nätet. Flygplanbilderna har koppling till mitt flygintresse och yrkesliv.

Jag gick med i Seniorseglarna 2009. Fotot visar Carl-Erik, medgrundare av föreningen. 2010 Fortissimo är från min första eskadersegling till Köpenhamn , slottet är Kronborg i Helsingör. Foto 2012 är en modell av propelleranordningen för fregatten Jylland i Grenå, en stad vi besökte under en annan eskadersegling. Nästa bild visar en Malö 37 som jag medföljde under jubileumssegling under föreningens 20-årsjubileum. Foto 2022.1 är ombord en Maxi 68, ägd av Sture B. Med den har jag gjort många dagseglingar i Göteborgs skärgård de senaste somrarna. Sista bilden är från Limhamn ca 1920.

Citatet på latin i förra inslaget betyder, tror jag, ” allvarliga saker får vänta till imorron”. Man skall inte förivra sig, ta det lugnt. En av våra medlemmar skriver i tidningen Roderbladet och brukar avsluta sina artiklar med ett latincitat. Det är hämtat därifrån.

Bilderna är fortfarande små, men det går ju att zooma. Foto 1998.1 på LM 22 är egentligen tagit ca 2016. Mannen i den blå flytvästen är Lars-Erik. Han blev närmare 100 år och var aktiv nästan fram till dess!

Sven H

Publicerat i 2023: