Grötö Vrångö

Seniorseglarnastisdagssegling till Vrångö 2017

Målet för dagen var Grötö enligt hemsidan, men ändrades av Klastill Vrångö. Det var ett bra tag sedan vi var där. God anslutning:Lars H med sin från Grekland hemtagna Beneteau 411, besättningArne, Lasse L och Cay. Stures Maxi 68 med broder Gunnar samt Sven H:sLM 22 med Malte. Samtliga båtar kom från "SYD". Väderprognos: 9-11 m/s, från syd i huvudsak.

Båtarna anlände till Vrångös utbyggda hamn på västsidan av öni den ordning de nämnts. Det var naturligtvis bara Sture somseglade, vi andra gick för motor dit.

Sedan blev det i vanlig ordning fika vid långbord på kajen. Vipratade då bl a om hamnbygget och de problem som det blev senare medrostande pålar. Och därefter gemensam promenad tvärsöver ön tillfärjeterminalen. Snabbfärjan från Saltholmen anlände. Snabbasteturen med denna tar bara 18 minuter! Restaurangen vid hamnplatsen varöppen,fortfarande sommar och 20 grader i luften. När vi kommittillbaka till gästhamnen kom det in en chartersegelbåt av mycketstort format, en man i 80-årsåldern gick iland och förtöjdetillfälligt. Man tog upp 20-tal passagerare. En öbo på kajen sade,att fartyget ägdes av den äldre mannen och var registrerat påVrångö.

När vi eftermiddagen skulle dra hem "var det bara att åk",läns och slör. Jag och Malte tog farleden längs Donsö sydsida,Sture och Gunnar tog kortare väg mellan skären. Vinden hade ökat,enlit P1:s väderrapport på eftermiddagen blåste det 13 m/s vidVinga kl 15. Jag mötte chaterseglaren på väg tillbaka till Vångöutanför Knarrholmen. Vid 16-tiden lade vi till vid min brygga Y,Beneteaun låg då redan på plats vid Lars hus vid Hinsholmen.

Det var särskild känsla för mig denna tur. Min förstatisdagssegling med Seniorseglarna för ca 10 år sedan gick tilldenna ö. Eric B var den gången gast på LM 22.

ext och foton: Sven H


Mingel vid snabbfärjan

På kajen

Möte

Skot och tampar

Publicerat i 2017: