Hälsö

Sistadagseglingen för säsongen gick till Hälsö

Två båtar gav sig iväg tillHälsö från olika håll. Solen trängde emellanåt igenom de lättaskyarna, men det kändes lite kyligt i den 14-gradiga värmen.

Sunwind 29 med skeppareCarl-Erik och besättningen Lasse L och Cay gick från Hinsholmen iden ca 5 m/s sydliga vinden. De lade till vid Hälsö redan ca 11.30.Maxi Fenix med skeppare Klas och besättningen Anders och Ulf gickfrån Nordön och anlände först vid 14.30-tiden efter idogtkryssande mellan öar, grund och en stor mängd hummertinor, varskulor i olika färger guppade i sjön.

Sunwind drog iväg hemåtdirekt efter båtmötet i hamn. Fenix-besättningen intog sen lunch,för att därpå bekvämt slöra/länsa hemåt i den sydliga vindensom ökat till ca 9 m/s med 12 i byarna.

Hälsö norr om Öckerö harfina hamnpromenader längs smala och slingriga vägar. Tiden medgavtyvärr inte att vi kunde ta en runda på ön, som har fornlämningar,främst stenkretsar från tillfälliga fiskelägen. Gästhamnen harplats för cirka 40 båtar och här finns även restauang, café,boulebana, mataffär och minigolf. Men nu var det tomt på folk. Detmärks att säsongen lider mot sitt slut.

Vi hade åter en fin dag tillsjöss. Nu stundar inomhussäsongen för Seniorseglarna. Den 1oktober är det höstpremiär i Långedrag.

Hälsö hamn

Fenix på kryss söderut

Skeppare Klas och Anders väl påklädda för höstsegling

Fint väder i Hälsö hamn. Maxi Fenix och Sunwind 29

Lasse, Carl-Erik och Cay från Sunwind välkomnar Anders från Fenix

Carl-Erik ger järnet mot Hinsholmen!

Publicerat i 2014: