Jubileumsmiddag på S S Marieholm

Jubileumsmiddagpå födelsedagen den 22 augusti

Den 22 augusti 1994 seglade fem för varandra obekanta personer frånHinsholmen till Väderöarna. Tre västkustbor, en stockholmare ochen skåning. Upprinnelsen var en privat annons riktad till seglandepensionärer. Under seglingen fattade de beslutet att inbjuda tillmöte för att bilda föreningen Seniorseglarna.

Därför är den 22 augusti Seniorseglarnas födelsedag. På20-årsdagen firades detta med middag på S/S Marieholm som liggerförtöjd vid GöteborgsOperans kaj. S/S Marieholm är ett gammaltärevördigt fartyg som en gång ingick i Svenska Amerika Liniensflotta. Fartyget gjorde främst uppsamlingsresor från Polen och debaltiska staterna till Stockholm för vidare transport tillatlanttrafiken från Göteborg.

Kvällen inleddes med att några av middagsgästerna samlades påpuben Ölrepubliken för att värma upp. Strax före 19:00 infann sigalla vid Marieholm för embarkering.

Middagen avlöpte glatt och ljudligt efter att ordförande Klashälsat välkommen. Ingen brist på samtalsämnen runt borden!Samtalen kryddades med allehanda anekdoter och göteborgsvitsar.

Jubileumskommitténs ordförande Ulf tackade Klas för en trevligtarrangerad kväll med en inramning väl passande detta illustrasällskap. Han passade även på att tacka kommittén för välgenomförda jubileumsaktiviteter så här långt: jubileumsskrift, nyföreningslogotyp, ny klubbtröja samt jubileumssegling med besök påNordens Ark. Nu återstår att se om pressen skriver något omföreningen efter distributionen av jubileumstext och bilder iveckan.

Snart är det september men vi kan glädjas åt flera återståendetisdagsseglingar innan inomhussäsongen drar igång onsdagen den 1oktober kl. 10:00 – på LSS som vanligt!

Uppvärmning på Ölrepubliken!

Inte bara havet skummar när Seniorseglarna sätter fart

Några satt på övervåningen . . .

. . . och några stod i baren

S/S Marieholm, en gång i S.A.L:s flotta

Samling . . .

. . . och embarkering

Det blev en riktigt trevlig kväll ombord!

Publicerat i 2014: