Möte 17 februari

Vädret var emot oss idag i Långedrag, regnigt och oväder på gång.

Inledningsvis berättade ordförande Anders om problem att få tillgång till vår fina lokal vid tider som passar oss. Frågan är under utredning.

Sedan tog Ulf över och berättade om sitt båtliv men också om yrkeslivet inom Volvokoncernen. Laser, Misil II, Tvåkrona, Amigo 27 och Albinviggen hade han ägt. (det kanske var fler?) Favoriten var dock Amigo 27.

Skulle han leva om sitt liv och segla igen blev det Laser han skulle satsa på! Hans hustru Ingrid hade skrivit den oficiella boken om Ostindiefararen. Ulf visade röntgenskiss över fartyget. “Inuti” är det ju ett modernt fartyg med maskineri och navigationsutrustning.

Golf och kameror är hans andra intressen. En kamera som soldaterna använde privat i första världskrigets skyttegravar demonstrerades. Enkel och funktionell!

Till sist såg vi på några filmer om våra verksamhet. Anders hade också forskat i tidningsarkiven där han hittat artiklar om Carl-Eriks och två kompisars försvinnande under segeltur i Bohuslän/Norge omkring 1950. Det var ju inte så lätt att att kommunicera på den tiden.

Man skickade ut Catalina sjöflygplan för att leta. Men dom kom ju tillrätta till sist.

Kommande fredag ses vi på LDSS, program kommer senare.

Sven H

Dimmig utsikt från LDSS hus
Ulfs Amigo 27
Ulfs Laser
Publicerat i 2023: