Möte 24 och 31 mars

Fredag 24/3 hade vi auktion som vi ju brukar ha på vårkanten. Tyvärr börjar det bli tomt i ladorna. Vi har väl nu rensat bort det mesta av överflödiga båtprylar ur våra förråd hemma. Icke desto mindre gav det hela reultatet 2395 SEK till vår klubbkassa.

Men det ifrågasattes om vi skall ha en sådana här övningar i fortsättningen.

Fredag 31/3 var det möte igen. Vår annonseringen i Roderbladet börjar ge resultat. Hans Kjellin, som är ganska ny som pensinär, kom till oss nu frågade om vi kunde ställa upp med gastar. Han har en Malö 40 och tänker segla till Lofoten i sommar. Det var på avsnittet Bergen-Ålesund under V21 han var kort på besättning. Start från Gbg 13/5. Två av oss har funderingar på att ställa upp.

Sedan visade Sture en Youtube-film om ett seglarpar som satsade helt på segling, man hade elmotor i båten som tydligen bara användes i nödfall. Segelgarderoben var minst sagt omfattande, vi fick en gedigen genomgång av denna. Om du vill se på filmen:

skriv “Sailing UMA” i sökrutan. Avsnittet vi såg på hade nr 343, det finns flera.

Jag hade med mig båttidningen “Praktiskt Båtägande” nr 4 från 2010 som innehöll ett reportage om vår förening. Jag var då nyaste medlemmen och blev “djupintervjuad”. Tiden går , flera medlemmar har lämnat oss sedan dess.

Sven H

“/”

Publicerat i 2023: