Tisdagssegling 2 augusti

Idag tisdag gjorde jag och Sture en tur till Styrsö Sandvik i hans Maxi 68. Detta betyder naturligtvis segling till 100%. Det var inte så lätt att lägga till Styrsös fiskhamn, men vi lyckades! Sedan jag var där senast hade man byggt en ny rastplats med bänkar. Vid denna fanns också avbildad manick. Nu här hemma har jag kommit på vilken funktion den kan ha haft.

Vid promenad i hamnen såg vi en båt från Sjöräddningen komma in, bogserandes en motorbåt vid sidan. En liten folksamling bildades på kajen. Motorbåten hade fått en egen lina i propellern. En man från Sjöräddningen fick dyka med kniv och fixa detta.

Jag frågade senare en tjej i räddningsbåten om detta var den vanligaste orsaken till utryckning. Icke. Det vanligaste är soppatorsk. Leve Sjöräddnngen!

Sven H

Okänd mojäng??

Foto tisdag 2/8: Maskin med två parallella linor som dras samtidigt, detta måste vara ett trålmaskineri. Wikipedia: Strutformat/koniskt nätredskap som släpas efter en båt. Använt sedan 1874 men fick riktigt genomslag på 1930-talet då det kom dieseldrivna fiskefartyg. Är den vanligaste fiskemetoden nu. /Sven H

Sjöräddningshjälp!
Publicerat i 2022: