Båtmässa med Stjärnbåtsjubileum

Åretsbåtmässa med Stjärnbåtsjubileum

Nära tjugo seniorseglare samladesförväntansfulla idag kl. 12:00 i Båtmässans entré för atttillsammans stampa igång årets seglingssäsong. I år fanns detnågra olika prisnivåer för att komma in. Ordinarie pris 130 kr,rabatt genom beställning via nätet 115 kr samt köp i kassan sompensionär 100 kr. Lars H hade tagit fasta på mässans reklam attgossar med skepparkrans kommer in gratis. Han köpte lösskägg påButtericks. Osäkert i dagsläget om bluffen gick hem!

Stor nyfikenhet rådde inför studiet av detvå Stjärnbåtar som ställdes ut. Lena och Lars-Erik har undervintern lagt många timmar på att hjälpa projektet att gå i mål,d.v.s. ställa ut en perfekt restaurerad båt på mässan. Den stårnu i stora segelbåtshallen och stjäl all glans från jättebåtarnai plast. Vilken fin båt! En annan Stjärnbåt står inne iveteranbåtshallen. Inte lika perfekt, men med en underbar patina.Tack Lena och Lars-Erik för allt nedlagt jobb! Det skall bli fintatt se de hundraårsjubilerande Stjärnbåtarna kappsegla i Långedragpå nationaldagen den 6 juni.

Efter två timmars rundvandring samlades deflesta i övre planets stora café. Därefter följde vi med Andersför att titta på projekt ”Idébåten”, ett initiativ av SvensktMarintekniskt Centrum. Anders företag, arkitektbyrån White, är enav sponsorerna och har bidragit med idéer. Vi fick en specialvisningav Jacqueline Widström. Därefter spreds seniorseglarna för vindenpå mässan. Nu är säsongen igång!

OBSmissa inte utfärden till Hönö Klåva och Fiskemuseet nästa onsdagden 13:e .Ett skäl till varför vi gör detta besök är att LSS ärupptaget av sportlovslediga ungdomar.

Onsdagsmötet 6 feb 2013 på Båtmässan(Foto: Lasse Lundell)

(Foto: Lasse Lundell)

En del gör vad som helst för att spara någrakronor

Har man skepparkrans går man in gratis

Jag köpte mina bullar till fikat på ICA (Foto: Lasse Lundell)

(Foto: Lasse Lundell)

(Foto: Lasse Lundell)

(Foto: Lasse Lundell)

Inne på mässan var det varmt

Ute slogs Björktrasten och Koltrasten om ettäpple

Lars-Erik och Lena är starkt engagerade iprojektet – Stjärnbåten 100 år 2013

Jacqueline Widström informerar om Idébåten

Nyrenoverad Stjärnbåt – mässans finaste båt?

Publicerat i 2013: