Båtmässan 2019

Båtmässan 2019

Många seniorseglare besöker Båtmässan under vecka 6. En litengrupp sammanstrålade den 6 februari kl 12:00. Förväntningarna varstora att det äntligen skulle finnas många segelbåtar att beskåda.Helst i de storlekar de flesta vanliga seglare använder – d v smellan ca 6 och 10 meter.

Så här säger Båtmässan på sin hemsida:

Här finns allt som gör livet på och kring vattnet bättre,skönare, enklare, säkrare och roligare. På plats finns det ettbrett utbud av båtar, tillbehör och utrustning till båt ochbesättning. Det finns något för alla som är intresserad avvattenliv: båtägare, båtentusiaster, barnfamiljer,fiskeintresserade, pryltokiga vattenälskare och nyfikna nybörjare.Över 300 utställare som står till din tjänst och hjälper dig medditt nästa båtköp, ger tips om underhåll och service samt visarupp mängder av prylar som gör ditt båt- och vattenliv bättre”

Nog tycker jag att även årets mässa är en motorbåtsmässa medinslag av några få större segelbåtar, många båtprylar och entrevlig avdelning för segeljollar. Båtagent och Knape visade ettpar begagnade båtar runt 35 fot. Den största behållningen fick nogde flesta seniorseglarna av de klassiska träbåtarna i sektion E,där flera godbitar visades. Möbelfinish och fantastiska detaljer!Modellsnickarna briljerade som vanligt.

Den som håller i pennan här trivdes fint i Laser-montern C01:47/48.Härlig seglare. En Laser kostade 1981 ca 8 000 kr när jag köpte en– nu kostar de över 70 000. Så det blev ingen affär! Kanske enbegagnad framöver . . . eller en OK-jolle.

Övervåningen var nästan som vanligt. Båttillbehör, glasögonputs,rengöringsmedel, diverse kläder, korv – samt en ostavdelning somförpestade luften för allt och alla runt omkring! Som tur var fannsseglarhänget och jollarna i F-sektionen en bra bit därifrån.

Nästa vecka blir det besök på Båtskroten, som fanns med påBåtmässan denna gång. Väl mött!

Ulf

Lasse Molses fina Drake. Träbåt som ger de nya i plast en riktigmatch. Lacken bländade.

Även de klassiska motorbåtarna är en strålande affär förlacktillverkarna!

Lack och kromputs i världsklass.

En sådan här segeleka värmer i hjärtat. Har kanske medbetraktarens ålder att göra . . .

Trä, lack och kaffehurra, vad mer kan man begära?

Mera trivsel, fast är tågvirket syntet här?

Modellbyggarna visade sig som vanligt på styva linan. Här någrapingviner på ett isberg av frigolit. Bakom kommer Titanic ochsmäller på.

Seniorseglare blir hungriga av att leta segelbåtar bland allamotorbåtar. Lasse, Klas, Jan och Sture mumsar betänksamt efter ettpar timmars strosande. Foto: Anders Flink

Bullar, mackor och kaffe framför Malte, Lasse, Klas och den senaresson. Foto: Anders Flink

Publicerat i 2019: