Eskaderledaren informerar

Eskaderledaren för våreskadern 2020

Detta skrevs 2020-05-0-01

Med anledning av rådande pandemin så är årets eskadersegling INSTÄLLD!

Detta skrevs 2020-04-15

Det är en dryg månad tills viskulle ge oss iväg. Enligt nätet har Danmark stängt sin gräns till först 13 april och sedan till 10 maj. Möjligen blir det ytterligare förlängt.

Eskadern är till för att vi skall se nya ställen och att vi skall umgås och ha trevligt. Efter en dag på havet samlas vi i en sittbrunn och tar en landare och pratar om dagens segling. Vi som sitter där kommer alla från olika hushåll med olika kontakter. Det räcker att någon av oss är smittbärare så kommer de flesta av oss att åka dit och bli sjuka. Eftersom vi alla har uppnått en aktningsvärd ålder så är risken för oss, om vi skulle bli smittade, ganska stor. Det vore för Seniorseglarna och de anhöriga en katastrof om någon blir smittad och avlider. Vårt seglande får inte ha det priset.

Även om Danmark häver sin gränsspärr så är smittan lika farlig för oss och det är likalätt att bli smittad även i slutet av maj. Pandemin kommer ju inte att ta slut så fort.

Jag föreslår alltså att vi lägger ned årets våreskader. Det är nog trots allt en av de mindre uppoffringarna vi får göra bland alla andra begränsningar som coronan utsätter oss för..

Låt oss se hur det ser ut i slutet av sommaren – kanske kan vi då göra någon form av eskadersegling, kanske 20 augusti till 6 september, alltså tremånader senare.

Med ledsna seglarhälsningar

Bengt

Detta skrev 2020-04-02

Vi lever i Coronas skugga! Inte trevligt men nog nödvändigt. Vår eskader är kanske i farozonen men vi fortsätter att planera – att ställa in går ju fort men att ta igen missad planering är svårare. Om Danmark fortfarande har stängt sina gränser är nog inte ett gäng åldrande seglare välkomna!

Det vi behöver fundera på är när vi skall starta med tanke på Kristi Himmelsfärd. Kanske Sven H vet lite hur det brukar se ut i hamnen. För det är väl i Österby du huserar? Har du en åsikt att ge oss? Skall vi starta tidigare så att vi är förbi Laesö före torsdagen? Eller senare? Alla åsikter mottages.

Ingmar A har backat ur och kan inte delta. Lennart H har kommit med. Annars ser bifogade deltagarförteckning likadan ut.

Vår hälsningar

Bengt

Nuvarande planeringser ut enligt följande:

Eskader våren 2020 per 2/4

Enligt den preliminära anmälan till våreskader till Roskilde, Danmark våren 2020, ser läget ut så här: Jag har lagt till några deltagare som varit med tidigare.

Deltagare Båt Tänkbart antal gastar?

Gunnar B Pearl 1 – 2 gastar

Anders F Gromit 1 – 2 gastar

Bengt R Polgara 2 2gastar, Jan P, och Christer O

Lars R MaDame Hustru + 1 gast

Klas W Felicia 1 – 2 gastar

Boo Hever med Shadowfax 9 deltar lite vid sidan

Deltagare utan båt – 10 gastar. I båtarna får plats 6 – 10gastar

Tore A

Sture B

Lennart H

Sven H (en vecka)

Lasse H

Kjell J

Lena L

Thor M

Franz M

Flemming N

Björn T

De gastar som har preferenser angående vilken båt de vill segla med uppmanas att kontakta skepparen och höra sig för. De som inte vill det kommer jag att fördela ut på båtarna

Starten får diskuteras. Det blir troligen samling på Laesö Österby. 21 maj är Kr. Himmelsfärd vilket förmodligen innebär att Laesö är full med båtar. Datum får diskuteras.

Bengt

Publicerat i 2020: