Källö Knippla

Seniorseglaretill Källö Knippla och Danmark

Så var det återtisdagssegling och Källö Knippla stod på programmet den 26augusti.

Tyvärr blev det ingen seglingtill Brännö den 19:e. Däremot en fin jubileumsmiddag den 22:a på

S/S Marieholm vidGöteborgsoperan.

Den 26:e började med ganskatät dimma, men väl nedkomna till Hinsholmen vid niotiden var vädretklart. Numera båtlöse Ulf mönstrade på Sven H:s trevliga LM 22och så bar det iväg för motor med den labra brisen rätt i nosen.Det blev motorgång ända till Källö Knippla.

Under färden var LM 22-besättningen osäker på om någon annan seniorseglarbåt skulle ut.Halvvägs meddelade Anders per telefon att han, Sven T och Klas varpå väg i Maxi Fenix. Därefter ringde vi till Kjell, som också harbåt i Björlanda, men han, Franz och Jarl var på väg till Danmark!Som tur var inte i Maxi 68:an, utan med Stena Line.

Två båtar anlöpte därmedKällö Knippla. Gemensam lunch intogs i Fenixen ”Gromit” under,som vanligt, mycket gemytliga former. Efter en promenad på ön vardet dags för återfärd.

Plötsligt såg himlen myckethotfullt svart ut och vi befarade samma åsk- och regnoväder somnågra dagar innan. Den stora molnbanken drev förbi och vi sattesegel. Man kunde se mycket kraftigt regn en bit in över fastlandet.LM 22 fick fin slör i vind ca 5 m/sek och sol hela vägen hem tillHinsholmen. Framme vid Rivö huvud fick vi skrämselhicka av ännu enstor, mycket svart molnbank – som också drev förbi utan attdränka oss!

Ännu en fin dag på havet ochtrivsam seniorseglarsamvaro!

LM 22 och Fenix förtöjda i Källö Knipplas gästhamn. Nästan ingaandra gästbåtar!

Sven T, Anders, Sven H och Ulf avnjuter lunchkaffe. Klas tar bilden.

Klassisk ljugarbänk. Som klippt och skuren för seniorseglarnaAnders, Klas, Sven T och Sven H.

“Den här köper vi!”

Sven H vid sin trivsamma LM 22: “Nu seglar vi hem, åskmolnen hardragit förbi”

Navigatören Sven i arbete

Publicerat i 2014: