Kriste Himmelfärdsdagsegling

Dagseglingspremiärpå Kristi Himmelsfärdsdag

Anders Flink berättar medtext och bilder om säsongens första dagsegling:

Jag blev uppringd avCarl-Erik med inbjudan att segla på Kristi Himmelfärdsdagtillsammans med Cay. Tisdagen var ju som bekant kall och regnig.

Vi träffades vid plats R35 påHinsholmen kl 10 på torsdagen. När jag anlände var Carl-Erik ochCay redan installerade och båten var i ordning med motorn igång sådet var bara att kasta loss och styra ut på det ganska lugnavattnet. Härlig sol men luften fortfarande ganska kall. Vinden, frånNNO, var inte stark och vi snittade runt två knop.

Detta var årets premiärturför oss alla tre. Som lillpojken i besättningen sattes jag till atthissa storseglet. Jag vinschade upp det, för min erfarenhet, ganskastora seglet, tog i det värsta jag kunde, fallet var spänt som enfiolsträng när Carl-Erik tyckte det var dags att lossa revlinornasom varit åtdragna. Nåväl – Carl-Erik har en fin filosofi: Gårnågonting fel så gör man om och gör rätt. Det ligger ingenprestige i det.

Vi hade tänkt sikta påTistlarna men vinden var för dålig så vi rundade Donsö ochpausade i fiskehamnen, där vi åt medhavd matsäck. Efter matenfriskade vinden i litegrann och vred mot NV. Vi lämnade Donsö ochstyrde SV mellan Sjumansholmen och Kårholmen och ut söder om DonsöSvartskär. Ett långt slag tills vi vann höjd och kunde seglabidevind utanför alla öarna ända till Böttö där vi gick in isödra rännan och så småningom återvände till Hinsholmen.

Härlig segling med stundtalstoppfarter över sju knop. Carl-Erik kan sina vatten och styrde mednonchalant elegans och säkerhet mellan öar och grund. Vi knöt fasti bryggan lite efter kl 16. En perfekt premiärsegling!

Tack Carl-Erik!”

  1. Carl-Erik styr sin Sunwind 29 med elegans

2. Bordläggning av Carl-Erik och Cay

3. Allt gårbra, bara man får sin öl!!

4. Vinden ökade efter lunch på Donsö.

5. Dryga 7 knop!

6 Fin fart vid Böttö.

Publicerat i 2015: