Resultat fototävling 2020

Resultat fototävlingen 2020

Tioseniorseglare skickade in 49 bilder med marin koppling. Stor variation på motiven. Den här gången var det tillåtet att delta även med äldre bilder eftersom Corona-pandemin begränsat möjligheten att fotografera som vanligt 2020.

14medlemmarna röstade på tre bilder de placerade på 1:a, 2:a och 3:eplats. Denna gång genom mail. Tyvärr kunde vi inte samlas i LDSS lokal och rösta som vanligt.

Här är vinnande bilder och fotografernas kommentar till varje bild.

1:aplats Anders Flink

13poäng bild nr 21, pojke på brygga

Tagen vid Risbrodammen mellan Mullsjö och Habo den 15:e juli i år. Dammen är en uppdämd f.d. bäck med ett litet kraftverk i ena ändan. Gossen är min dotterson Isak, 4,5 år. Vattendjupet vid bryggan ä rc:a 25 cm”

2:aplats Thor Maugesten

9poäng bild nr 19, flicka med kikare

Bilden beskriver vårt barnbarn Ines på spaning efter tumlare och sälar utanför Väderöarna i somras, 11 augusti”

Delad 3:e plats Lasse Lundell

6 poäng bild nr 7, Ostindiefararen Götheborg

Bilden togs april 2013 på Rivöfjorden. Götheborg var ute för att justera kompassen inför en av deras resor. Som följebåt hade de en skärgårdsbåt som var i ”vägen”, ville inte få med den i bild. Kranarna i bakgrunden ville jag få med som kontrast, ny o äldre teknik”

Delad3:e plats Anders Flink

6poäng bild nr 1, hammare och bergkil

Tagen på Långö Tångar öster om Hållö den 1:e augusti i år. Badutflykt med äldsta dottern med familj i 150 hästars motorbåt(!). Morfar skickades i land för att fixa förtöjning i nån spricka”

Tävlingsledningen tackar alla fotografer för fina bilder och alla som röstat på sinafavoriter!!!

Publicerat i 2020: